Stig er p.t i Villefranche sur Mer tæt på Nice i  Frankrig og ved at gøre sig klar til verdensmesterskabet i fridykning!

Stig har efterhånden en stor fan-kreds som spændt afventer resultaterne fra Nice, lige fra nære venner og familie til fans af hans ekstremsport. Stig har gjort det rigtigt godt i tidligere konkurrencer, men man ved jo at alt kan ske i fridykning. Det kan ske at man får problemer med tryk-udligning undervejs, krampe eller ét eller andet ikke lige er som det skal være. Men klarer man den hele vejen ned, og tilbage igen så skal der kun et hvidt kort fra en dommer til at det er gennemført. Stig har et hav af rekorder og er en af verdens bedste fridykkere. Trods sin “høje alder” og sygdom, så har Stig præsteret både danske og nordiske rekorder på stribe.

Mesterskaberne starter med træning fra d. 3 september. Åbningsceremoni d. 7 september og så starter VM ellers.

Stig Pryds, Villefranche-sur-Mer.

Vi ved endnu ikke helt præcist hvor dybt Stig vil dykke denne gang, men det får man at vide dagen før, så vi burde have rig mulighed for at vide hvad han vil forsøge sig med :)

Igen i år bliver dykkerne fulgt med et undervands-kamera som følger dem hele vejen ned, og tilbage Diveeye kan du følge på Facebook. De annoncerer som regel når de starter udsendelserne, så vær sikker på at du har “like’d” siden og sat notifikationer til.

Programmet for hele verdensmesterskabet finder du her: https://aida-wc2019.com/schedule/

Man kan finde mere information hos AIDA’s pjece her: https://aida-wc2019.com/wp-includes/images/wc2019.pdf

Om AIDA WC 2019

Startet i 1996 i Villefranche sur Mer af NUC Subaquatique med støtte fra den internationale sammenslutning mellem AIDA og Alpes-Maritimes Department begyndte det første verdensmesterskab udviklingen af den moderne fridykning.

 

I 2019 mødes alle fridykkere fra hele verden og konkurrerer individuelt i 3 discipliner:

  • Konstant vægt
  • Konstant vægt uden finner og fri nedsænkning.

Freediverne annoncerer dagen før, hvilken dybde de forventer at nå.
Når de dukker op, skal de fjerne deres maske eller næseklemme, se på juryen, oprette et OK-tegn og sige ”Jeg har det godt. Hvis dette gøres rigtigt, giver dommerne et blankt kort og validerer dykningen. Der kan være sanktioner. I tilfælde af et afbrudt dyk, eller hvis fridykkeren ikke holder luftvejene ude af vandet, diskvalificeres han.

Husk at besøge Stig’s gode sponsorer

FØLG MED LIVE HER: AIDA Freediving