Jeg er 39 år. For 3 år siden fik jeg en discusprolaps i L5/S1 med lammelse af hø. ben. Blev akut opr. med godt resultat. 1 år efter fik jeg en reprolaps, som jeg formåede at træne væk.

Ca ½ år efter fik jeg pludselig mange ryg/lænde/ben smerter, som var næsten umulige at smertestille. På smerteklinikken fik jeg 4 forskellige slags medicin, men intet formåed at fjerne mine smerter. For 1 år siden viste en scanning af ryggen at jeg havde Modic forandringer i ryggen. Dette er er ens svær betændelsestilstand i ryghvirvlerne, som blev behandlet med 90 dage med stærk antibiotika. Behandlingen tog 80 % af smerterne, men da knoglerne i ryghvirvlerne er krakeleret efter infektionen havde jeg stadigvæk en del smerter, og mange dage som var uudholdlige.Efter ca 3 uger med Stigs program vågnede jeg op d. 22/3 UDEN smerter for første gang i 3 år!

Jeg følger forsat programmet med vejrtrækningsøvelser og kost og har det rigtig godt. De fleste dage kan jeg klarer uden smertestillende, og de dage hvor jeg har smerter kan det som regel klares med Panodil og hvile.

Jeg kender Stig fra tidl er jo imponeret over hvordan han har det i dag, og dette var i sig selv en inspiration for mig.
Stig som person/underviser/coach er meget tillidsvækkende. Han er rolig og jeg følte mig fuldstændig tryg, selv når der skulle gøres grænseoverskridende ting….såsom holde vejret længe under vandet. Jeg oplevede at han havde styr på alt hvad der blev spurgt om, båd hvad angik medicin, mad, motion og levevis. Det at han har egne erfaringer at trække på, betyder enormt meget, når man selv står i en desperat livssituation. Det virkede som om at alle i vores gruppe havde fuldstændig tillid til ham.

Selve undervisningen i vejrtrækningsøvelserne var tilfredsstillende. Det er svært, og en smule grænseoverskridende at gøre nogle af øvelserne sammen med nogle mennesker man ikke kender så godt. Men Stig formåede at gøre det på en måde, så vi alle kunne være med. Det var fantastisk at opleve hvad vejrtrækningsøvelser/meditation gjorde for min krop og psyke. Jeg ved ikke om det decideret hjalp på mine smerter, men det hjalp mig med at se/opleve mine smerter på en anden måde, hvilket har gjort alting meget nemmere.

Kosten er jo svær for alle at ændre! Jeg havde selv sat mig ind i meget af det i forvejen, men Stigs program fik mig til at tage skridtet fuldt ud. Hvis dette skal være et reelt coaching forløb, så kunne jeg forestille mig, at denne del skulle være mere struktureret, med mere undervisning og udlevering af noget mere materiale. Evt madplaner til dem, som ikke helt selv formår at komme godt fra start med omlægningen.

Kostomlægningen virker for mig. Jeg har mindre smerter, og som en lille bonus er mine menstruationsproblemer med smerter , væske og oppustethed fuldstændig forsvundet!

Undervisningen i vandet var vel tilrettelagt, og jeg oplevede at vi alle fik noget ud af det. Det var lidt ligesom at få sat en anden vinkel dimension på meditationen. Jeg følte mig meget tryg under alle seancerne i vandet. Det at være i vandet virker jo i sig selv smertestillende, når man har ledsmerter, og jeg ville da ønske at jeg havde mulighed for at følge op på det. Men sådan som min livssituation er, så har jeg desværre ikke lige nu mulighed for at deltage i fridykning efter vi er stoppet med at mødes med Stig.

Alt i alt har det været en meget positiv oplevelse at være med.

/Anne