I Januar 2015 blev jeg ramt af en indsigt. Fra den ene dag til den anden, vidste jeg, at lægerne ikke kunne hjælpe mig videre og at jeg måtte tage mit liv og helbred i egne hænder. 

De forudgående 10 år havde været præget af depression, dårlig nattesøvn og bivirkninger heraf samt tiltagende smerter forskellige steder på kroppen.
I de sidste 5-6 år tiltog alting og jeg gik til forskellige læger, undersøgelser og behandlinger. Uden at få svar. Uden nogen form for succes.
Jeg er 41 år og følte mig, i Januar 2015, som en gammel kone på 80. Jeg havde konstante smerter i hele kroppen og enhver aktivitet forværrede smerterne. Jeg var konstant træt og ukoncentreret. Jeg så for mig, hvordan jeg, inden for ret kort tid ville være nødsaget til at sygemelde mig fra mit arbejde og senere hen få en diagnose…som sikkert ville betyde, at jeg blev påduttet at indtage medicin. Medicin havde i forvejen været årsag til forværring af symptomer.
Sådan et liv havde jeg ikke tænkt mig, at jeg skulle leve.

Jeg havde hørt noget om, at indtagelse af natron, kunne afhjælpe på smerter i kroppen. Det forsøgte jeg, og måtte konstatere, at smerterne aftog, men at maven blev slået i stykker. Jeg læste dernæst lidt om Syre/base-princippet og fandt det tiltalende. Gennem mit arbejde havde jeg mødt Stig. Jeg klagede min nød og han gav mig ganske få tips til at komme i gang med Syre/base-ernæringen. Naturligvis tips omkring kosten…men han pointerede også vigtigheden af, at åndedrættet var en vigtig del af processen.

Jeg gik ALL IN. Jeg smed alt ud i mit hjem som var syredannende og levede kun af frugt og grønt samt kerner og nødder i 4-6 uger. Dernæst begyndte jeg at spise lidt kornprodukter.

Ganske tidligt i forløbet valgte jeg helt at udelukke animalske produkter, da de er meget syredannende. dvs. at jeg har levet som veganer i et halvt år.

De første tegn på, at kroppen reagerede på kosten kom allerede efter 2 dage. Jeg har lavet en liste over mine skavanker og hvor hurtigt de forsvandt.

 • Sovende arme hver nat – forsvandt efter to dage
 • Afbrudt søvn – efter 2 dage sov jeg igennem og har gjort det siden.
 • Eksem på hænderne – forsvandt efter 4 uger
 • Kløen i ørerne. Jeg formoder at det er Candidasvamp – aftog kraftigt efter 6 uger
 • Smerter i venstre arm/albue. Ifølge lægen en tennisalbue – væk efter 2 måneder
 • “gammelkonesmerter” når jeg skulle rejse mig fra en stol eller sofa – væk efter 3 måneder
 • Svedproduktion og udflåd så godt som ikke eksisterende efter 3 måneder
 • Smerter i højre hæl især om morgenen. Ifølge lægen en hælespore – væk efter 4 måneder
 • Smerter i fødderne, knæene og lænden – væk efter 4 måneder
 • Hovedpine og migræne blev reduceret til det halve
 • Jeg er gået fra at sove 8-9 timer hver nat og stadig være træt til at sove 7 timer og være fuldt udhvilet og frisk fra jeg vågner.
 • Jeg har tabt 10 kg eller endda mere.

Disse er bare fysiske tegn på bedring. Det der skete med sindet overgik min forventning til denne proces.

 • Jeg er blevet klar i hovedet.
 • Jeg mærker mig selv bedre. Hvad vil jeg? Hvad vil jeg ikke? Hvad har jeg brug for?
 • Jeg lader mig ikke længere slå ud af problemer, men klarer dem med et smil.
 • Jeg mestrer udfordringer til UG, som førhen slog mig omkuld.
 • Jeg kan ikke tænke negativt længere. Det er nærmest umuligt.

Jeg håber, at flere får øjnene op for hvad det betyder at ernære sig efter syre/base-princippet. Selv, kan jeg ihvertfald ikke få armene ned og der er ingen tvivl om, at jeg aldrig vender tilbage til “det gamle” – for nu føler jeg mig som en på 41 :-)

Kærlige tanker og tak fordi du var der da jeg havde brug for dig og tak for din hjælp :-)

Sabine