Dag 1 (CNF), hvor der skulle dysten i dyk uden finne (CNF) var Stig klar til en ny nordisk rekord (som han i øvrigt selv er indehaver af).

AIDA 2019 - Stig PrydsVi er til AIDA’ verdensmesterskaber nede ved Nice i Frankrig 2019.
Der var masser af drama allerede fra start. Da de 3 første fridykkere havde gennemført deres dyk og fået deres hvide kort brød helvede løs. Først var der een der fik gult kort (ok dog med strafpoint) og så kom strømmen af røde kort (ikke bestået) ellers væltende ned. Der var allerede faldet 5 røde kort på stribe da det blev Stig’s tur. (se billedet nederst)

Det skal lige bemærkes at dyk uden finne, hvor man ved hjælp af sin vægt bare synker dernedad er en utrolig svær disciplin. 76 meter ned ved egen vægt er ufatteligt langt nede for os almindelige mennesker. Den sværeste og værste (for seerne) disciplin ud af de 3 de skal igennem de næste dage.

Stig havde sat sig til at dykke 76 meter og dermed sætte en ny nordisk rekord og det gik da også helt efter planen hele vejen ned, og op. 10 meter før overfladen går lyset dog ud for Stig og han bliver transporteret op til overfladen af sikkerhedsdykkerne. Det så meget dramatisk ud, og for os som så det “live” over Youtube var det utroligt rystende billeder at se på. Først får de Stig til overfladen, og der bliver alt sat ind med mund-til-mund, iltmasker og så blev Stig hevet op på pontonerne, stadig bevidstløs. De sikkerhedsdykkere og nødberedskab må siges at være velforberedte for det så virkelig slemt ud i nogle sekunder. Det var rystende og der skulle en halv pakke smøger til at få oplevelsen ud af kroppen igen for os der sad i Danmark og så udsendelsen.

Du kan selv se den herunder (det starter ved ca 1 timer og 13 minutter inde):

Se video’en på Youtube her

Sådan så det dramatiske forløb ud efter Stig var kommet tilbage igen. Stig har det fint, og udsendte kort tid efter en video på Facebook om at alt var OK.

AIDA 2019 - Stig Pryds